Schoenmakerij van Aalst

Meesterschoenmaker  

Over ons

 

De oorsprong van schoenmakerij van Aalst ligt in de jaren '40 van de twintigste eeuw (1933). Arnold Sr. had naast zijn schoenmakerij een schoenwinkel aan de Ulftseweg 50 te Silvolde.

Arnold Jr. heeft daar het ambachtelijke vakwerk geleerd en ging al op jonge leeftijd rond om schoenen op te halen en weg te brengen.

Samen hebben Arnold Jr. en Toos van Aalst-Eggen de start gemaakt in 1985 met een eigen schoenmakerij in Wehl aan de Oranjestraat, vanaf 2007 werd dat aan de Stationsstraat 4A. 

Vanaf 1994 ging zoon Marc ook de opleiding schoenhersteller volgen en oefende zijn vak uit bij andere schoenmakers, waar hij zich kon ontwikkelen en nieuwe inzichten kreeg.

Met deze nieuwe opvolging zijn er 3 generaties schoenmakers in de familie.
In 2005 wist Marc de vakwedstrijd voor schoenmakers te winnen in categorie werknemers. 

En in 2009 en 2010 is hij uitgeroepen tot winnaar europese vakwedstrijd in de hoofdcategorieën

In 2012 nam Marc de schoenmakerij over en bleven zijn ouders nog hem helpen.
Sinds 2014 is schoenmakerij van Aalst lid van de Schoenmakers Gilde, waarbij materialen gebruikt mogen worden van ondermeer "van Bommel" en "van Lier". Elk jaar is er controle van de Schoenmakers Gilde om de kwaliteit te waarborgen.

Op 22 november 2016 overleed Arnold Jr. op 70 jarige leeftijd, wat een gemis geeft in de zaak, maar met hernieuwde energie gaan we verder.

2017 zijn we een Fairtrade winkel geworden en dragen wij dit uit in eerlijke producten en de vooruitgang gaat door met een nieuwe stoomreiniger, nu kunnen veel schoenen schoongemaakt worden en met de juiste onderhoudsproducten blijven de schoenen optimaal.